ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران
20 اردیبهشت 1402 1402-02-20 23:26ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران
ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران
راهنمای ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران
این مقاله حاوی مطالبی در مورد راهنمای ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران میباشد.
ورود به مدارس و حوزه علمیه یکی از راههای ادامه تحصیل برای علاقمندان به تحصیل در سطوح عالی علوم دینی و حوزوی است. یکی از نکات مثبت تحصیل در رشتههای حوزه علمیه این است که مدارک فارغ التحصیلی هر یک از سطوح حوزه معادل مدارک هم پایه دانشگاهی بوده و این موضوع ادامه تحصیل داوطلبان را راحتتر میکند.
متقاضیان ثبت نام حوزه علمیه خواهران باید پیش از ثبت نام در آزمون دفترچه ثبت نام مقطع مورد نظر خود را دانلود کرده و با مطالعه آن علاوه بر اطلاع از نحوه پذیرش از دارا بودن شرایط لازم نیز اطمینان حاصل کنند. مهمترین رسالت نظام علمی- تربیتی حوزه های علمیه تربیت طلاب عالم وماهر است. تدوین برنامه ای منسجم، مهارت بخش وعملگرا به منظور تربیت طلاب کارآمد، جزء مطالبات جدی مدارس علمیه میباشد.
در مجتمع علوم اسلامی کوثرقراردادن پژوهش در متن برنامه آموزشی، مطمئنترین راه رسیدن به هدف است . برای مطالعه بیشتر به مقالات انگیزه برای ثبت نام بانوان در حوزه و مزایای تحصیل در حوزه علمیه خواهران مراجعه فرمایید.
نحوه ثبت نام حوزه علمیه خواهران
برای ثبت نام در حوزه علمیه خواهران دو روش اینترنتی و حضوری وجود دارد:
روش حضوری: متقاضیان میتوانند با مراجعه به مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور برای ثبت نام هزینه را پرداخت و کد را دریافت نمایند.
روش اینترنتی: ثبت نام در حوزه علمیه خواهران از سه مرحله تشکیل شده است: خرید کارت ثبت نام، ارسال مدارک مورد نیاز و انتخاب مدرسه، رشته محل و مرکز آزمون. چنانچه تمایل به ثبت نام اینترنتی را دارید باید مراحل زیر را انجام دهید:
وارد سایت مرکز پذیرش حوزه علمیه خواهران به نشانی اینترتی whc.ir شده و گزینه “پذیرش” را انتخاب نمایید. اگر آدرس paziresh.whc.ir را سرچ کنید مستقیما وارد همین بخش خواهید شد. بعد از خرید کارت شماره سریال نام نویسی را دریافت میکنید. سطح مورد نظر را انتخاب و شماره سریال نام نویسی ارسال شده در جایگاه مورد نظر درج کنید. متقاضیان لازم است که اطلاعات شخصی و تحصیلی خود را در جایگاههای مربوطه وارد کنند و پس از بارگذاری مدارک خواسته شده، اطلاعات صادر شده از سوی سایت را تا زمان مشخص شدن وضعیت پذیرش نزد خود نگه دارند.
نمونه فرم ثبت نام
بهتر است داوطلبان قبل از ثبت اطلاعات در فرم ثبت نام اصلی، اطلاعات خود را در نمونه فرم یا همان پیش نویس کاربرگ ثبت نام درج نموده و آن را بررسی کنند و پس از اطمینان از صحت اطلاعات اقدام به نام نویسی در سایت مربوطه نمایند.
آشنایی با نظام تحصیلی مقطع عمومی حوزه های علمیه خواهران
مقطع عمومی حوزه های علمیه خواهران با رویکرد آموزش معارف عمومی و به صورت پیوسته طراحی و ارائه میشود و به فارغ التحصیلان این مرحله مدرک تحصیلی سطح ۲ که معادل کارشناسی است اعطاء و دو گروه ویژه دارندگان مدرک دیپلم و ویژه دارندگان مدرک دوره اول متوسطه میتوانند در این مقطع ادامه تحصیل دهند. کارشناس سنجش و پذیرش مقطع عمومی حوزههای علمیه خواهران آموزش در تمامی مدارس علمیه خواهران را مبتنی بر نظام نیمسالی واحدی قرار دادند و هر سال تحصیلی شامل دو نیمسال و هرنیمسال ۱۶ هفته درسی و ۲ هفته امتحانات است.
تعداد واحدها در مقطع عمومی ویژه دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر ۱۹۰ واحد درسی و طول مدت تحصیل بدون احتساب مرخصی ۵ تا ۷ سال است و تعداد واحدها در مقطع عمومی ویژه دارندگان مدرک دوره اول متوسطه ۲۶۶ واحد درسی و طول مدت تحصیل بدون احتساب مرخصی ۷ تا ۹ سال است.
ثبت نام و پذیرش نهایی در حوزههای علمیه خواهران منوط به رعایت شرایط پذیرش در حوزههای علمیه است. شرایط ثبت نام حوزه علمیه خواهران به دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم شده که شرایط عمومی بین تمامی مقاطع مشترک بوده و شرایط اختصاصی برای هر مقطع متفاوت میباشد.
شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام در حوزه علمیه خواهران
- اعتقاد و التزام به دین اسلام و شیعه اثنی عشری
- اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران (اتباع غیر ایرانی میتوانند با دریافت کد تحصیلی از جامعه المصطفی العالمیه در دوره روزانه ثبت نام کنند.)
- نداشتن سوء پیشینه
- رعایت حدود و شئونات اسلامی
- داشت رضایت پدر یا همسر و یا سرپرست قانونی
- داشتن سلامت روحی و جسمی و نداشتن نقص عضو و یا بیماری های جسمی
- عدم اشتغال به تحصیل همزمان در طول دوران تحصیل به صورت حضوری در حوزه و یا دانشگاه
- داشتن مدرک تحصیلی دیپلم و یا بالاتر با حداقل معدل 12 (افرادی که هنوز در مقطع متوسطه دوم (پایه دوازدهم) فارغ التحصیل نشدند اگر میانگین معدل واحدهای گذرانده شده آنها بالای 12 باشد و تا تاریخ 31 شهریور ماه سال تحصیلی مورد نظر فارغ التحصیل شوند میتوانند در حوزه علمیه خواهران ثبت نام کنند.
- داشتن حداکثر سن 40 سال (افراد دارای مدرک کاردانی به مدت 2 سال، افراد دارای مدرک کارشناسی و یا حافظان قرآن کریم به مدت 4 سال و افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری به مدت 5 سال از تخفیف سنی بهره مند میشوند.)
- ملاک بومی بودن فاصله 30 کیلومتر از مدرسه تا محل سکونت (سکونت داشتن داوطلب با همسر و یا والدین و جد پدری و مادری و سرپرست قانونی وی در نزدیک ترین شهرستان دارای مدرسه حوزه علمیه خواهران)
- موفقیت در تمامی مراحل گزینش (شامل مصاحبه ها و تحقیق)
مدارک ثبت نام حوزه علمیه خواهران
داوطلبانی برای ثبت نام به صورت اینترنتی و از طریق سایت مرکز مدیریت حوزههای علمیه به نشانی whc.ir و یا paziresh.whc.ir لازم است که از مدارک زیر اسکن گرفته و در سامانه بارگذاری کنند. برخی از مدارک برای تمامی مقاطع تحصیلی یکسان و برخی از مختص یک مقطع خاص است. در صورت مراجعه حضوری به مدارس علمیه نیز ارائه این مدارک الزامی میباشد.
- مدرک یا گواهی تحصیلی غیر حوزوی (برای متقاضیان شرکت در آزمون بازپذیری مقطع عمومی)
- ریز نمرات تحصیلی (برای داوطلبان شرکت در آزمون بازپذیری مقطع عمومی)
- عکس ۴*۳ جدید (با پوشش کامل اسلامی، چادر مشکی و تمام رخ)
- کارت ملی و صفحات اول تا سوم شناسنامه
- کارت اقامت معتبر یا گذرنامه ویژه داوطلبان غیر ایرانی
- مدرک سیکل (پایه نهم) یا گواهی اتمام پایه هشتم و در صورت اشتغال به تحصیل کارنامه پایه تحصیلی قبلی (برای نام نویسی مقطع عمومی مختص متقاضیان دارای مدرک سیکل)
- مدرک تحصیلی یا فرم مخصوص ثبت میانگین واحدهای گذرانده (این فرم در انتهای دفترچه راهنمای ثبت نام مقطع عمومی ویژه داوطلبان دارای مدرک دیپلم و بالاتر قرار داده شده است.)
- مدرک سطح ۲ برای فارغ التحصیلان و گواهی اشتغال به تحصیل با ذکر معدل برای داوطلبان در حال تحصیل (برای ثبت نام مقطع عالی سطح ۳)
- گواهی های مربوط به معافیت (برای داوطلبان مقطع عالی سطح ۳)
- دانشنامه سطح ۳ برای فارغ التحصیلان و گواهی اشتغال به تحصیل با ذکر معدل برای داوطلبان در حال تحصیل (برای داوطلبان مقطع تخصصی سطح ۴)