شرایط ورود به حوزه علمیه خواهران

متقاضیان ورود به مقاطع مختلف حوزه های علمیه خواهران که علاقمند به تحصیل در رشته های حوزه معارف و علوم دینی هستند می‌توانند در صورت دارا بودن شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام در پذیرش مدارس علمیه خواهران اقدام نمایند.  تربیت طلاب متخلق، عالم وماهر در کاربست دانش، مهم ترین رسالت نظام علمی/ تربیتی حوزه‌های علمیه بوده، تدوین برنامه‌ای منسجم، مهارت بخش وعملگرا به منظور تربیت طلاب کارآمد، جزو مطالبات جدی مدارس علمیه از جمله مجتمع علوم اسلامی کوثر است.

اهداف اصلی حوزه علمیه خواهران

تربيت بانوان دين‌شناس، صاحب‌نظر، دارای اخلاقِ اسلامي، توانمند در تبليغ و ترويج آموزه‌هاي ديني، تدريس، تحقيق، تأليف، مديريت فرهنگي، پاسخ‌گو به نيازهاي علمي ـ معرفتي و اخلاقي بانوان، دفاع از مرزهای اعتقادی اسلام و مکتب تشیع، و تأمین نیروهای مورد نیاز حوزه و نظام اسلامی

حال به این سؤال پاسخ دهیم که تحصیل بانوان در حوزه‌های علمیه چه ضرورتی دارد؟

با توجه به این که نیمی از جمعیت موثرکشور بانوان هستند، با تکیه بر استعدادهای خدادای و همت و پشتکار، می‌توانند نقش ممتازی در تعالی و دینی سازی جامعه ایفا کنند. همان طور که در پیروزی انقلاب اسلامی و شکوهمندی دوران دفاع مقدس نقش ماندگاری داشتند. از سوی دیگر دشمنان اسلام و اهل بیت علیهم السلام برای انحراف جامعه، سرمایه گذاری زیادی در قشر بانوان انجام داده‌اند که برای خنثی کردن نقشه شوم آن‌ها می‌توان اقدام به جذب استعدادهای برتر در حوزه‌های علمیه خواهران و تربیت الهی ایشان نمود.

شرایط ثبت نام حوزه علمیه خواهران در دو دسته طبقه بندی می‌شود:

• دسته اول شرایط عمومی
  • دسته دوم شرایط اختصاصی

معمولا شرایط عمومی ثبت نام حوزه علمیه خواهران برای تمامی مقاطع  یکسان است اما شرایط اختصاصی هر سطح و مقطع با دیگری متفاوت است.

شرایط عمومی ثبت نام حوزه علمیه خواهران

شرایط ورود به حوزه علمیه خواهران

شرایط مشترک میان تمام سطوح و مدارس علمیه خواهران که تمام داوطلبان موظف به رعایت آن‌ها هستند تحت عنوان شرایط عمومی ثبت نام حوزه علمیه خواهران منتشر شده است.

• اعتقاد و التزام عملی به دین اسلام و داشتن مذهب شیعه اثنی عشری
  • اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقیه
  • اعتقاد و التزام عملی به نظام کشور جمهوری اسلامی ایران
  • دارا بودن تابعیت ایران (امکان ثبت نام اتباع در دوره روزانه در صورت داشتن کد تحصیلی جامعه المصطفی)
  • نداشتن سوء پیشینه کیفری و یا اخلاقی
  • رعایت شئونات و حدود اسلامی
  • برخورداری از سلامت جسمانی و نداشتن نقص عضو موثر در ادامه تحصیل و یا بیماری های مسری
  • داشتن رضایت پدر یا سرپرست قانونی برای داوطلبان مجرد
  • داشتن رضایت همسر برای داوطلبان متاهل
  • عدم اشتغال به تحصیل همزمان حضوری در حوزه یا دانشگاه
  • سکونت با والدین، همسر، جد پدری یا مادری و یا سرپرست قانونی در شهرستان محل دارای حوزه

شرایط اختصاصی ثبت نام حوزه علمیه خواهران

داوطلبان متقاضی پذیرش در حوزه‌های علمیه واحد خواهران علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی ثبت نام این مدارس باید دارای شرایط اختصاصی لازم برای ثبت نام سطح و مقطع مورد نظر نیز باشند.

مدارک تحصیلی مورد پذیرش حوزه علمیه خواهران:

• سطح دو: سیکل (نهم) یا هشتم / دیپلم و بالاتر
  • سطح سه: دانشنامه سطح 2 و یا کارشناسی مدرسه عالی شهید مطهری، دانشگاه امام صادق و جامعه المصطفی
  • سطح چهار: دانشنامه سطح 3 حوزه

شرط معدل مورد پذیرش حوزه علمیه خواهران:

• سطح دو: حداقل 12 برای دارندگان مدرک سیکل (نهم) یا هشتم و حداقل 12 برای دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر
  • سطح سه: حداقل 14 برای شیوه حضوری و حداقل 17 برای شیوه غیرحضوری
  • سطح چهار: شرط معدلی تعریف نشده است

دارندگان سوابق تحصیلی حوزوی در صورت گذراندن حداقل 30 واحد درسی عمومی (برای دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر) و یا حداقل 90 واحد درسی عمومی (برای دارندگان مدرک سیکل) در یکی از حوزه‌های علمیه خواهران یا جامعه الزهرا می‌توانند با اقدام از طریق آزمون بازپذیری از تسهیلات تطبیق واحد استفاده کنند. برای دعوت شدن به مصاحبه در سطح چهار کسب حداقل 50 درصد از نمره آزمون کتبی الزامی است. پذیرش نهایی داوطلبان سطح 4 از مجموع 55 درصد بر اساس نمره 15% بر اساس سوابق داوطلب و 30% بر اساس مصاحبه است.

معاونت فرهنگی  مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با بکارگیری از طلاب فارغ التحصیل در مقاطع ۲و۳و۴ با هدف هویت‌بخشی و هویت سازی و تعامل و هم‌افزایی اقدام به راه اندازی واحد دانش آموختگان در راستای ساماندهی و انسجام و حمایت و ارتقاء طلاب فارع التحصیل نموده است و ثمره فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی طلاب بعد از اتمام دوره تحصیل در این واحد و کانون مشاهده می‌گردد که ایشان در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی کشور مشغول به فعالیت می‌باشند.

این تشکل دانش‌آموختگی ضمن ایجاد سازوکار مناسب و مهارت افزایی و تعامل با ارگان‌های مختلف به صورت فعال و خودجوش به فعالیت‌های تاثیرگذار خود در قالب برگزاری نشست و جلسات صمیمی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقای مهارت‌های اجتماعی، ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام، امور زنان و خانواده، کودکان و جوانان، ایثار و شهادت و دفاع مقدس، فعالیت‌های اقتصادی (کارآفرین و راه اندازی کسب و کاری برای طلاب) و شناساندن ظرفیت‌ها و استعدادهای دانش آموختگان و فراهم شدن زمینه به‌کارگیری ایشان در مشاغل دولتی و اداری که از آن جمله می توان به سپاه و بسیج، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و …  اشاره کرد.