فعالیت های بین المللی در مجتمع علوم اسلامی کوثر

در این مطلب فعالیت های بین المللی در مجتمع علوم اسلامی کوثر را مرور می‌کنیم. با توجه به ظرفیت‌های موجود در مجتمع کوثر و تعاملات موثر با دانشگاه‌ها و اساتید کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و امریکا، فعالیت‌هایی موثری در فضای بین الملل و فضای مجازی جهت رساندن پیام انقلاب اسلامی که با حضور طلاب فعال در عرصه تبلیغ بین الملل انجام شده است.

در فراخوان‌های مختلف برای ارائه مقاله، بیش از هفتاد مقاله از کشورهای مختلف به دبیرخانه ارسال شد و پس از ارزیابی داوران  چهل مقاله به مرحله نهایی و چاپ رسید. پژوهشگرانی از کشورهای ترکیه، روسیه، قبرس، آمریکا، لبنان، تانزانیا، عراق، آلمان و… مقالات خود را ارسال کردند.

تربیت طلاب عالم مهم ترین رسالت نظام علمی– تربیتی حوزه‌های علمیه است. از جمله مطالبات جدی مجتمع علوم اسلامی کوثر تدوین برنامه‌ای منسجم، مهارت بخش وعملگرا به منظور تربیت طلاب کارآمد است. برای مطالعه بیشتر به مقالات پژوهش های طلبگی در جامعه و ارتباط احکام اسلامی با مدرن شدن جوامع مراجعه فرمایید.

برگزاری سومین همایش بین المللی حوراء انسیه(س) در مجتمع علوم اسلامی کوثر

فعالیت های بین المللی در مجتمع علوم اسلامی کوثر

این دوره از همایش با عنوان محوری”زن، امنیت و خانواده” و در سایه الگوگیری از بانوی برجسته و تراز اول اسلام، حضرت زهرا(س) در تهران برگزار شد. در این همایش اساتید و شخصیت‌هایی از کشورمان همچون حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، دکتر حوریه خدایی و نیز حجت الاسلام و المسلمین حسین روحانی نژاد به سخنرانی کردند ضمن آن که اساتید و کارشناسان دیگری از سایر کشورها همچون دکتر هدی العمیدی (عراق)، دکتر لیندا طبوش (لبنان)، دکتر نورای اوستا(ترکیه)، دکتر فریده اکبرآوا (آذربایجان) و دکتر فاطمه چاونگ وان (تایلند)، حضور داشتند. در بخش دیگری از این همایش در چارچوب کمیته‌های تخصصی، برنامه ارائه مقالات برگزیده به صورت حضوری از ایران، تایلند، الجزایر، هند، پاکستان، عراق، لبنان، ترکیه و روسیه اجرا شد.

مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر ، سومین هم اندیشی بین‌المللی « حوراء انسیه » را برگزار می کند.

در سایه الگوگیری شخصیت طراز اول اسلام حضرت زهرا سلام الله علیها مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر جهت معرفی حضرت زهرا (س) به عنوان الگویی کامل برای زنان جهان هم اندیشی بین‌المللی با عنوان «زن ، امنیت ، خانواده» را برگزار نموده است.

محورهای علمی همایش در قالب کتاب، مقاله، اثر ادبی، ایده های برتر:

• چالش‌های زیست مادرانگی در زمانه سایبرنتیک
  • مطالعات آینده پژوهی زن و خانواده و امنیت
  • بازنمایی نقش زن به عنوان مادر در جهان معاصر
  • چالش های پیش روی زیست مادرانگی در جهان معاصر
  • چشم انداز الگوی دنیای زنان در ابعاد فرهنگی و رسانه ای
  • رسالت زنان در امپریالیسم علمی
  • زن و اشتغال در دنیای مجازی
  • زن و توسعه یافتگی دنیای مجازی
  • زن و سلامت و امنیت در دنیای مجازی
  • زن و ظرفیت دانش، آموزش و تربیت در دنیای مجازی

هدف از برگزاری همایش بین المللی حوراء انسیه

حضرت زهرا (س) با داشتن فضائل و ویژگی‌هایی مانند عصمت، ولایت کبری و مقام لیله القدری بر تمامی زنان برتری دارد؛ همچنین عبادت، وارستگی، ادب، حیا، حجاب، مقاومت، خانه داری، همسر داری، مادری و… جلوه‌هایی دیگر از سیره آن بانوی نمونه اسلام است .قطعاً به اهمیت خانواده و مدیریت و تربیت در خانواده آگاهید  دنیای معاصر دو الگوی متحجرانه سنتی و متجددانه مدرن برای زن معرفی می‌کند. متأسفانه هر دو مدل به ضرر جامعه بشریت است.

چالش‌های پیش روی زنان بخصوص زنان مسلمان  با توجه به گسترش و وسعت دنیای مجازی به حاشیه بلکه به انحطاط کشیده شده است. در تمامی مدل‌های متحجرانه و متجددانه فقط به جنسیت زن توجه شده است. در حقیقت الگویی که باید به عنوان الگوی زن مسلمان برای جهانی شدن معرفی شود الگوی زن مجاهد و مطهّر با حفظ طهارت و شخصیت انسانی است. زن توانایی‌های بسیاری دارد بی شک زندگی معاصر نمی‌خواهد توانایی‌های زن را نادیده بگیرد ولی تنها توجه به یک بعد از وجود زن که عموما بعد مادی و جسمی زن است باعث می‌شود سایر ابعاد روحی و معنوی و شخصیتی زن نادیده گرفته شود.

همایش حورا انسیه به قصد ایجاد شناخت کامل از ارزش واقعی ابعاد وجودی زن تشکیل شد تا زنان را آگاه سازد که در صدد رشد و تعالی باشند و دیگر از رشد تک بعدی رها شوند. به منظور الگوپذیری از آن حضرت باید با گفتار و کردار ایشان آشنا شد و با تحلیل و استنباط سیره عملی و علمی آن بزرگوار وظیفه خویش را در همه ابعاد زندگی سامان بخشید. این هم اندیشی با فراخوان در قالب کتاب، مقاله، اثر ادبی، ایده‌های برتر همراه بود و مطالب ارزشمندی از کشورهای مختلف به دبیر خانه ارسال شد .

نشست مشترک اساتید مجتمع اسلامی کوثر و دانشگاه شیکاگو

فعالیت های بین المللی در مجتمع علوم اسلامی کوثر

عدم شناخت زن در ابعاد روحی، روانی و جسمی، عدم برخورداری از حقوق خاص زنان و مردواره کردن زنان در عصر حاضر از جمله مشکلات اساسی جامعه زنان است. نشست “زن مسلمان و دنیای مدرن، چالش ها و راهکارها”  در سالن اجتماعات مجتمع آموزش اسلامی کوثر برگزار شد. در این نشست به نقش مؤثر زنان در خانواده و اجتماع اشاره شد و زنان به عنوان نیمی از ذخائر عالم معرفی شدند که جامعه باید از این ذخائر استفاده کند.

مقام معظم رهبری درباره نقش و رسالت زنان در جوامع اسلامی سه مسئله مهم را مورد توجه قرار داده‌اند که ضرورت دارد این سه موضوع درباره زنان انجام شود: اثبات ظرفیت و عظمت وجودی زن، جبران عقب ماندگی‌های زنان، و مقاوم سازی زن به این که چگونه باید در جهان عمل کند. در این نشست بیان شد که حقیقت خلقت زن، بحث تعدد زوجات و راهکار قرآن در این باره، مباحث آیات قرآن درباره ارث و طلاق از شبهات مطرح در جامعه زنان غرب است.

اساتید شیکاگو بیان کردند که در قوانین حقوق بشر غرب زن و مرد با هم مساو ی هستند. قرآن کریم تفکر آزادمنشانه‌ای نسبت به حقوق بشر دارد و زن و مرد را از یک نفس واحده می‌داند ولی به خاطر یک سری تفکرات افراط گرایانه، این اندیشه به گونه‌ای دیگر جلوه شده است. دنیا عربستان سعودی را به عنوان یک کشور مسلمان می‌بیند و غرب از اسلام همان تصویری را دارد که در عربستان سعودی وجود دارد و از کشورهای اسلامی دیگر همچون ایران که دیدگاهی متفاوت راجع به اسلام دارند اطلاعی ندارند. غرب اسلام را خوب درک نکرده است و این وظیفه ما است که با صدای رسا بگوییم ما به عنوان زن مسلمان، از اسلام ظلمی نمی‌بینیم. در پایان این نشست علمی، لوح سپاس و هدیه‌ای به رسم یادبود به خانم دکتر صفا المیرزانا اهدا گردید.