مصاحبه حوزه علمیه خواهران
18 شهریور 1402 1402-06-18 12:16مصاحبه حوزه علمیه خواهران
مصاحبه حوزه علمیه خواهران
مصاحبه حوزه علمیه خواهران چگونه است
مصاحبه حوزه علمیه خواهران چگونه است؟ سوالات مصاحبه حوزه علمیه خواهران ممکن است شامل مواردی مانند انگیزه و علاقه به حوزه، میزان دانش و تحصیلات، میزان تسلط بر مطالب دینی، اهداف و برنامههای شخصی، مهارت های ارتباطی و اجتماعی، مشکلات و راهکارهای حل آنها، مشارکت در فعالیتهای مختلف حوزه، مشارکت در ترویج و تبلیغات دینی و موارد دیگری باشد. آزمون کتبی اگه چه در تعیین سطح علمی داوطلب میتواند کارگشا باشد اما در برخی از زمینه ها مثل انگیزه و میزان علاقه داوطلب به دروس حوزوی و شاید سلامت اخلاقی فرد نمیتوان به آزمون کتبی اکتفا کرد از این رو همه ساله حوزههای علمیه در کنار آزمون کتبی، آزمون شفاهی یا مصاحبه هم برگزار میکند تا بتواند بر اساس معیارهای خود از میان شرکت کنندگان برای ورود به حوزه های علمیه انتخاب کنند.
نظام آموزشی حوزههای علميه خواهران هماهنگ با ويژگيهای اختصاصی بانوان و نيازهای جامعه طراحی شده اصول اساسی حوزههای علميه را حفظ کرده است. يکی از ويژگیهای اين نظام، طراحی آن در قالب مقاطع تحصيلی چهارگانه زیر است که دانشآموختگان هر مقطع با کسب دانش و تواناییهای مورد انتظار میتوانند وظایف و مسئولیتهای محوله را عهدهدار شوند. برای مطالعه بیشتر مقالات سوالات رایج در زمینه تحصیل حوزه و ثبت نام داوطلبان حوزه علمیه خواهران را مطالعه کنید.
در مصاحبه حوزه علمیه خواهران چه سوالاتی پرسیده میشود؟
انگیزه ورود به حوزه: کشف انگیزه حضور در حوزه علمیه مهم است. چرا یک فرد حاضر شده است با وجود مشاهده فشارهای اجتماعی بر طلاب و روحانیون در حوزه علمیه تحصیل کند. برای مصاحبه کننده مهم است که بداند این فرد برای پیدا کردن شغل، فرار از سربازی یا اجبار خانواده راضی به خواندن دروس حوزوی نشده است.
علاقه به علوم اسلامی و حوزه و روحانیت: بسیار مهم است که داوطلب به دروس و علوم اسلامی علاقه داشته باشد اینکه مثلا کدام کتابهای اسلامی را خوانده است. مسئله دیگر علاقه به روحانیت است اینکه از کجا با حوزه علمیه و روحانیت آشنا شده است و چگونه و از طریق چه کسی تشویق یا علاقمند به حضور در حوزه های علمیه داشته است، برخی از داوطلبان با زندگی بسیاری از علما آشنا هستند و از طریق خواندن کتابهای زندگانی آنان علاقه به حوزه پیدا کرده اند برخی از طریق طلبه های دیگر علاقمند شده اند و برخی دیگر از طریق دوستان طلبه شان و برخی دیگر از طریق امام جماعت مسجد محله و … از این رو علاقمندی به حوزه و روحانیت از معیار های مهم است.
اخلاق و رفتار و پوشش: طلبگی شامل اخلاق و رفتار و ارزشهایی است که باید یک طلبه آن را رعایت کند. از این رو نوع پوشش لباس، مدل مو، نوع حرف زدن رعایت ادب و احترام بسیار مهم است.
سوالات دینی: معمولا از احکام نماز، روزه، طهارت و احکامی که مردم در زندگی روزمره با آن مرتبط هستند، البته ممکن است از مباحث اعتقادی یا اخلاقی پرسیده شود.
مسائل اجتماعی و سیاسی: با توجه به سطح داوطلب معمولا سوالات سیاسی- اجتماعی مطرح میشود تا دیدگاههای دواطلب سنجیده شود، مثلاً از مناسبتها سوال میشود یا در مورد ولی فقیه سوال میشود.
سنجش استعداد: یکی از سؤالات مهم این است که آیا داوطلب توان خواندن درسهای حوزوی را دارد یا نه؟ گاهی طلبه های پذیرش شده بعد از یکی دوسال در امتحانات حوزه قبول نمیشوند و بعد از مدتی به اجبار حوزه را ترک میکنند از این رو حوزه با توجه به سختی دروس دغدغه این را دارد تا افراد با استعداد متوسط یا متوسط به بالا پذیرش شوند.
تحقیقات محلی: علاوه بر خود داوطلب، شغل پدر و اینکه خانواده چه مقدار مقید به مسائل دینی است. داوطلبی که از یک خانواده روحانی یا مذهبی است ممکن است اولویت داشته باشد. بعضی از مدارس علمیه در مورد داوطلب تحقیقات میدانی و محلی نیز انجام میدهند و البته اصل پذیرش است مگر آنکه تخلف اساسی در سابقه فرد وجود داشته باشد یا اینکه خانواده بسیار بدنام باشد که ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
شرایط ثبت نام حوزه علمیه خواهران
شرایط عمومی
- اعتقاد و التزام عملی به دین اسلام، مذهب حقه شیعه اثنی عشری، ولایت مطلقه فقیه و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- رعایت شئونات و حدود اسلامی
- عدم سوء پیشینه کیفری
- رضایت پدر یا همسر یا سرپرست قانونی جهت تحصیل در حوزه علمیه
- برخورداری از سلامت روانی و نداشتن امراض مسری، بیماری های جسمی و نقص عضو مانع از تحصیل
- سکونت داوطلب با همسر یا والدین یا جد پدری، مادری و سرپرست قانونی در شهرستان دارای حوزه علمیه
- دارا بودن مدرک حوزوی سطح 2 یا کارشناسی مدرسه عالی شهید مطهری، دانشگاه امام صادق و جامعه المصطفی العالمیه در رشتههای مرتبط با معدل 14(مخصوص متقاضیان سطح 3)
- داشتن مدرک سطح 3 در گرایش مرتبط (مخصوص متقاضیان سطح 4)
- برخورداری از شایستگی و صلاحیت اخلاقی، فکری و رفتاری متناسب با شئون طلبگی
شرایط اختصاصی هم در هر یک از سطح ها متفاوت است که داوطلبان علاوه برداشتن شروط عمومی، میبایست دارای شرایط مختص به دوره خود نیز باشند.
امتیازات ویژه ثبت نام حوزه علمیه خواهران
- حافظان کل قرآن کریم، نهج البلاغه یا صحیفه سجادیه با ارائه مدرک رسمی از یکی از مراکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه یا سازمان تبلیغات اسلامی (دارندگان مدارک حفظ از دیگر مراکز نمی توانند از این امتیاز بهره مند شوند)
- دارندگان مدرک سطح دو با معدل کل 19 و یا بالاتر (مختص به داوطلبان سطح سه)
- بستگان درجه یک ایثارگران (مادر همسر و فرزند) با ارائه گواهی معتبر (ایثارگر شامل آزاده و جانباز بالای 40 درصد و رزمندگان با حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه)
- سه نفر برتر دارنده اثر علمی در جشنواره پژوهشی مرکز یا مورد تائید آن
- استعدادهای برتر در عرصه آموزش و پژوهش
- سه نفر برتر جشنواره علمی اساتید به شرط آن که از زمان کسب رتبه آن ها بیش از دو سال سپری نشده باشد.
- دارا بودن سابقه اجرایی در مراکز و مدارس حوزه های علمیه خواهران (مختص به داوطلبان سطح چهار)
اسامی برترین های جشنواره های پژوهشی ، اساتید و استعداد های برتر در مرکز استعلام شده و نیازی به ارائه مدارک نیست.