جشن بزرگ عید غدیرخم 1402
25 تیر 1402 1402-04-25 11:00جشن بزرگ عید غدیرخم 1402
جشن بزرگ عید غدیرخم 1402
جشن بزرگ عید غدیر خم 1402
جشن بزرگ عید غدیر خم 1402 در روز چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۴ در سالن اجتماعات عطر نرگس مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر برگزار شد.
این برنامه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
در ادامه سرکار خانم سالمی مبلغ بین الملل به سخنرانی در خصوص اهمیت غدیر و وظایف یک شیعه در تبلیغ و بزرگداشت غدیر پرداختند.
این مراسم با مداحی خانم کشاورز و اهدای جوایز به برندگان مسابقه کتابخوانی عید غدیر ادامه یافت.
در پایان همخوانی و تلاوت آیاتی از قرآن مجید و اجرای سرود سلام فرمانده توسط کودکان دهه نودی کوثری انجام شد و جوایز نفیس از طرف مدیریت مجتمع به آنان اهدا شد
الغدیر و وحدت اسلامی
در مورد اصل واقعهی غدیر، خوب است همهی افرادی که به مسائل تاریخ اسلام علاقهمندند، بدانند که قضیهی غدیر، یک قضیهی مسلّم است. مشکوک نیست؛ فقط شیعیان نیستند که آن را نقل کردهاند؛ بلکه محدثّان سنّی – چه در دورههای گذشته و چه در دورههای میانی و بعدی – این ماجرا را نقل کردهاند؛ یعنی همین ماجرایی که در سفر حجّةالوداع پیامبر اکرم در غدیر خم اتفاق افتاد. از کاروان بزرگ مسلمانان که در این سفر با پیامبر حج گزارده بودند، بعضی جلو رفته بودند. پیامبر پیکهایی را فرستاد تا آنها را به عقب برگردانند و ایستاد تا آنهایی که عقب ماندهاند، برسند. اجتماع عظیمی در آنجا تشکیل شد.
بعضی گفتهاند نود هزار، بعضی گفتهاند صدهزار و بعضی هم گفتهاند صدوبیست هزار نفر در آن اجتماع حضور داشتند. در آن هوای گرم، مردم ساکن جزیرةالعرب – که بسیاری از آنها هم اهل بیابانها و روستاها بودند و به گرما عادت داشتند – طاقت نمیآوردند روی زمین داغ بایستند. لذا عباهایشان را زیر پاهایشان میگذاشتند تا طاقت بیاورند و بایستند.
این نکته در روایت مربوط به اهل سنّت هم آمده است. در چنین شرایطی، پیامبر اکرم از جای برخاست، امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام را از زمین بلند کرد و جلوِ چشم خلایق نگه داشت و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه، الّلهم وال من والاه و عاد من عاداه».البته این جملات، قبل و بعد هم دارد؛ اما مهمترین قسمتش این است که پیامبر در اینجا مسألهی ولایت – یعنی حاکمیت اسلامی – را به طور رسمی و صریح مطرح میکند و امیرالمؤمنین را به عنوان شخص، معیّن و مطرح مینماید. این را همانطور که لابد شنیدهاید و من هم عرض کردم،
برادران اهل سنّت ما در کتابهای معتبر – نه یکی، نه دوتا؛ در دهها کتاب معتبر – نقل کردهاند. مرحوم علّامهی امینی اینها را جمع کرده است…. مسألهی غدیر هم میتواند مایهی وحدت باشد؛ همچنان که مرحوم آیةاللَّه شهید مطهری مقالهای با عنوان «الغدیر و وحدت اسلامی» دارد. او کتاب الغدیر را – که دربارهی مسائل مربوط به غدیر است – یکی از محورهای وحدت اسلامی میداند که درست هم هست. ممکن است به نظر عجیب بیاید، اما واقعیت مطلب همین است.