سال تحصیلی جدید در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر آغاز شد

برگزاری اردوی جهادی معرفتی روشنا در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر

پیام تسلیت درپی درگذشت عالم ربانی و فقیه پارسا آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن

بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران

خانه اخبار روش صحیح مناقشه با علوم غربی بیان پاسخ های مستدل ا...
سه شنبه 16 شهريور 1389     روش صحیح مناقشه با علوم غربی بیان پاسخ های مستدل اسلامی است
دانشگاه موتور پیشرفت كشور است و اگر ملت، عزت، استقلال، اقتدار و ثروت می خواهد، باید دانشگاه را تقویت كند.
این محور اصلی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار عصر امروز صدها نفر از استادان دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی بود.

بنا بر این گزارش، پس از سخنان نمایندگان جامعه علمی ـ دانشگاهی، رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت فراوان دانشگاه در عزت و اقتدار ایران، تأكید كردند: كشور نیازمند جهاد علمی در همه رشته ها و عرصه هاست و اینجانب با دقت و وسواس و دلواپسی این مسأله بسیار مهم را دنبال خواهم كرد.

ایشان با اشاره به موانع و معارضه های موجود بر سر راه پیشرفت علمی كشور افزودند: در فرهنگ اسلامی، معنای جهاد در هر عرصه ای تلاش برای در هم شكستن موانع و معارضه هاست و از این نگاه اسلامی، كشور حقیقتاً نیازمند جهاد علمی است.

حضرت آیت الله خامنه ای، انحصارگرایی و خِسَّت كشورهای پیشرفته علمی را در عرضه دانش و امكانات علمی، از جمله موانع موجود در راه شكوفایی علمی كشور دانستند و خاطرنشان كردند: باید با جوشش درونی بر این مانع غلبه كنیم.

رهبر انقلاب اسلامی، برخورداری ملت ایران از پیشینه پرافتخار علمی ـ فرهنگی و هوش و استعداد ایرانیان را زمینه های مساعدی برای دستیابی به قله های رفیع علم و دانش برشمردند و افزودند: انقلاب اسلامی، احساس بیداری و توانایی را نیز به مجموعه عوامل تعیین كننده پیشرفت علمی كشور افزوده است.

ایشان، پیشرفت های تحسین برانگیز كشور را در زمینه های گوناگون علمی ـ فناوری، نشانه توانایی مردم ایران در برداشتن گام های بلندتر خواندند و افزودند: همه پیشرفت های سی سال اخیر را قدم های اول راه پرفروغ پیشرفت علمی كشور بدانیم و با نگاه راهبردی، به قدم های بلندتر فكر كنیم.

رهبر انقلاب اسلامی، انتقاد یكی از استادان درباره قدیمی بودن و تغییر نكردن سرفصل های علوم انسانی را، ایرادی وارد دانستند و خاطرنشان كردند: این عیب، نشان دهنده نبود جرأت برای ورود به مناقشه فكری است كه باید با لیبرال دمكراسی غربی وجود داشته باشد.

ایشان بیان پاسخ های مستدل اسلامی را درباره مسائل مطرح در علوم انسانی، روش صحیح مناقشه با علوم انسانی غربی دانستند و افزودند: استادان حوزه و دانشگاه ها باید با شجاعت در این میدان حضور یابند و مسئولیت سنگین خود را در تدوین پاسخ های رهگشای اسلام ایفا كنند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به پیشنهاد یكی از استادان زن درباره ضرورت ارتباط بیشتر رهبری با جامعه زنان افزودند: جامعه زنان، نیمی از جمعیت كشور را تشكیل می دهد و طبعاً با یك سازمان یا مجموعه قابل مقایسه نیست؛ اما اساس این پیشنهاد صحیح است و باید ساز و كاری برای اطلاع از دیدگاه های زنان دانشمند فرزانه و تحصیلكرده كشور پیش بینی شود.

آیت الله خامنه ای، سخنان یكی دیگر از استادان دانشگاه ها را درباره پیشرفت های افتخارآمیز ایران در عرصه های پزشكی مورد اشاره قرار دادند و افزودند: پیشرفت در عرصه ها و علوم دیگر نیز كاملاً چشمگیر است؛ اما برخی مدام در گوشه و كنار آیه یأس می خوانند و برای ناامید كردن مردم و دانشجویان و دانشگاهیان تلاش می كنند.

ایشان، این گونه افراد را موریانه های مخرب و ویرانگر خواندند و خاطرنشان كردند: طبعاً حركت عظیم ملت ایران، مانند هر حركت اجتماعی تاریخی با چالش هایی روبه روست؛ اما نهال انقلاب اسلامی، امروز به شجره طیبه ای تبدیل شده و ایران با طراوت تمام، در حال رشد و پیشرفت است.

آیت الله خامنه ای، تولید فكر را بسیار مهم و حتی دشوارتر از تولید علم دانستند و افزودند: ایران مهد فلسفه بوده و بنابراین، لازم است استادان حوزه ها و دانشگاه ها، در زمینه تولید فكرِ منبعث از نگاه فلسفی تلاش كنند.

رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به مراحل نهایی تصویب نقشه جامع علمی كشور تأكید كردند: این نقشه، به برنامه اجرایی نیاز دارد و مسئولان دستگاه های ذیربط برای تحقق نقشه جامع علمی، برنامه ای دقیق تدوین كنند.

ایشان التزام همه مراكز علمی ـ تحقیقاتی به نقشه جامع علمی را ضروری خواندند و افزودند: نقشه جامع علمی، زنده و پویا و به روز باشد و بر اجرای دقیق آن نظارت شود.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین توسعه غیرهدفمند آموزش عالی را موجب اتلاف بودجه و نیروی انسانی خواندند و افزودند: نیازهای اصلی كشور را در حوزه های گوناگون علوم و فناوری، شناسایی كنید تا تعداد دانشگاه ها و دانشجویان، رشته های لازم و سطوح این رشته ها بر پایه این نیازها مشخص شود و وزارت علوم و آموزش عالی نیز تنها بنا بر این اهداف، به توسعه آموزش عالی اقدام كند.

آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روزهای آخر ماه مبارك رمضان، تلاش برای بهره گیری بیشتر از فضای لطف، رحمت، نورانیت و صفای الهی در این روزهای پایانی را توصیه كردند و افزودند: طهارت و صفای نفس برای همه انسان ها مفید است؛ اما برای دانشمندان و استادان، لازم تر، مفیدتر و پرسودتر است زیرا منش و رفتار استاد در تكوین شخصیت جوان دانشجو بسیار تأثیرگذار است.

ایشان از دیگر فواید طهارت نفس و معنویت استاد را، تشخیص جهت درست حركت علمی دانستند.

گفتنی است، در آغاز این دیدار سه ساعته، چهارده نفر از استادان، بیش از دو ساعت، دیدگاه های خود را درباره مسائل گوناگون علمی ـ فرهنگی ـ اجتماعی ـ اقتصادی و سیاسی بیان كردند.

سه شنبه 16 شهريور 1389 - 10:10:23

امروز:  پنجشنبه 28 شهريور 1398