هفدهمین جلسه سلسله مباحث گفتمانی نگرش سیستمی بر مبحث خانواده

هفدهمین جلسه سلسله مباحث گفتمانی اخلاق در نهج البلاغه در مجتمع کوثر

برگزاری دوره آموزش تربیت مربی نگرش سیستمی بر ساختار تحکیم خانواده با موضوع <رفتار و اعمال تخریب‌گر در تربیت کودک> در مجتمع کوثر

شانزدهمین جلسه سلسله مباحث گفتمانی نگرش سیستمی بر مبحث خانواده

برگزاری شانزدهمین سلسله مباحث گفتمانی اخلاق در نهج البلاغه

برگزاری جشن میلاد امام حسین (ع) د رمجتمع کوثر

پیام تسلیت درپی درگذشت عالم ربانی و فقیه پارسا آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن

بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران

آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم

تصویر مرتبط

خانه اخبار انتقاد آيت‌الله مكارم از عدم تعطيلي برخي دفاتر م...
شنبه 28 فروردين 1389     انتقاد آيت‌الله مكارم از عدم تعطيلي برخي دفاتر مراجع بعد از ارتحال ايشان
يكي از مراجع تقليد قم با انتقاد از عدم تعطيلي دفاتر برخي از مراجع بعد از ارتحال ايشان گفت:‌ سنت مرجعيت شيعه تعطيلي برنامه‌هاي مرجعيت پس از درگذشت آنها بوده است .
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي پيش از ظهر امروز در درس خارج از فقه خود با اشاره به آيات و روايات اظهار داشت: اگر دو مسلمان با هم قهر كند و قهر آنها سه روز به طول انجامد و صلح نكنند آنهايي كه قهرشان بيش از سه روز شود خارج از اسلام هستند كه در اين صورت ولايت اسلامي از ميان آنها مي‌رود.
وي ادامه داد: اگر اينها خواستند آشتي كنند آن كسي كه پيشگام در آشتي مي‌شود، روز قيامت در ورود به بهشت پيشگام خواهد بود.
استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه قهر و آشتي‌هاي مردم غالبا مربوط به امور مادي است و البته در برخي موارد مربوط به امور معنوي مي‌شود گفت: به طور مثال قهر با فردي كه دشمن نظام اسلامي و ولايت پيامبر است حسابش جدا است، اما بيش از 90 درصد قهرها مربوط به امور مادي است، مثل اينكه وارد مجلسي شدم و فلاني جواب سلام نداد و يا به ديدن رفتم و بازديد نيامد.
آيت‌الله مكارم شيرازي خاطرنشان كرد: در برخي موارد پدران كه از دنيا مي‌روند اختلافي بين برادران و خواهران رخ مي‌دهد و در بعضي موارد حتي مادر خود را نيز از خانه بيرون مي‌كنند.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: بعضي موارد به اطلاع بنده رسيده است كه دو برادر بر اثر ميراث پدر چند سال است كه با يكديگر قهر هستند و گاهي در بين مردم مسائل كوچكي منجر به اختلافات و كدورت‌هاي چندين ساله مي‌شود.
وي عنوان كرد: بايد به مردم تذكر داد كه اگر دو مسلمان با يكديگر قهر كنند و از سه روز بيشتر به طول انجاميد مسلمان نيستند، اما اگر هر يك در آشتي با يكديگر پيشگام شوند در روز قيامت براي ورود به بهشت پيشگام هستند.
استاد حوزه علميه قم اظهار داشت: بايد به اين مسائل توجه كرد كه بي‌مهري‌ها تبديل به دشمني نشود و توجه به اين مسائل در حد فردي و فاميلي، در سطح جامعه و كشورهاي اسلامي بايد مورد توجه باشد.
آيت‌الله مكارم شيرازي گفت: بين كشورهاي اسلامي نبايد دشمني و كدورت باشد چرا كه دشمنان مي‌كوشند مسلمانان را به جان هم بيندازند و مسلمانان بايد بيدار باشند.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: در سخناني عرض شده است كه در آمريكا مسلمانان با هم اختلاف دارند، وهابيون سايت‌هايي را به راه انداختند و به شيعه بد مي‌گويند و شيعيان هم در برابر آنها ايستاده‌اند.
وي ادامه داد: آمريكايي‌ها مي‌خواهند اختلاف بين مسلمانان شيعه وسني ايجاد كنند و با ايجاد اختلاف، آنها را به خود مشغول كرده تا كاري به سياست آمريكا نداشته باشند.
استاد حوزه علميه قم گفت: اميدواريم خداوند عقل، درايت، ايمان و تقوايي به همه بدهد تا دست از فحاشي عليه شيعه بردارند و شيعيان را به عنوان جمعيتي كه سرسختانه در مقابل اسرائيل ايستاده بپذيرند.
آيت‌الله مكارم شيرازي خاطرنشان كرد: مسلمانان بايد دست دوستي به يكديگر دهند و دشمنان را بشناسند و سبب شوند كه آينده بهتري براي مسلمانان جهان رقم خورد.
وي در ادامه در سخناني اظهار داشت: من به عنوان خيرخواهي حوزه علميه قم و به خاطر آبروي شيعه و احساس مسئوليتي كه دارم و پس از استخاره به قرآن كريم اين مسئله را مطرح مي‌كنم.
استاد حوزه علميه قم اضافه كرد: سابق بر اين بزرگان مراجع كه از دنيا مي‌رفتند برنامه‌هاي مرجعيت در خانه‌هايشان تعطيل مي‌شد و اين امانت الهي را نسل گذشته به آينده و آينده به بعد از خود تقديم مي‌كردند.
اين مرجع تقليد ادامه داد: پس از رحلت آيت‌الله بروجردي بازماندگان دفتر ايشان را به عنوان دفتر مرجعيت تعطيل كردند، بستگان و فرزندان امام خميني(ره) نيز اگر مي‌خواستند ده‌ها سال برنامه‌ها را ادامه دهند مي‌توانستد اما اين كار را نكردند و تعطيل كردند.
وي تصريح كرد: من وصيت كرده‌ام و وصيت‌نامه‌ام را به همراه خود دارم كه پس از اينكه من از دنيا رفتم دفاتر شهرستان‌هاي من تعطيل شود و مهرها را بشكنند و دفاتر شهرستان‌ها فروخته شود و مدرسه براي طلاب ساخته شود و تمام وجوهات را شهريه كنند و به طلاب دهند و پول‌هاي عبادات را به محل برسانند.
آيت‌الله مكارم شيرازي خاطرنشان كرد: دفتر قم را تنها به نشر آثار و مواردي از اين دست اختصاص داده و كارهاي مرجعيت مطلقا در دفتر قم نباشد، ما امانت الهي را به دست آيندگان مي‌رسانيم تا آنها راه را ادامه دهند.
اين استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه من امروز سالم هستم و مشكلي ندارم اما فردا معلوم نيست، يادآور شد: به عنوان تقاضا از تمام دفاتر مربوط به مراجع پيشين مي‌خواهم همين روش را دنبال كنند و كارهاي مرجعيت را بعد از وفات تعطيل كنند، چرا كه در غير اين صورت حرف‌هاي زيادي پيش مي‌آيد.
اين مرجع تقليد گفت: اگر اين كار صورت گيرد به نفع همه است اگر بخواهند ادامه دهند، من به آنها احترام مي‌گذارم ولي خواهش مي‌كنم برنامه را كنار بگذارند، چرا كه در غير اين صورت هم وهن به آن بزرگوار، هم بازماندگان و هم براي مرجعيت و جهان اسلام خواهد بود.
آيت‌الله مكارم شيرازي يادآور شد: من نمي‌گويم غير از اين انجام شده يا نشده است، اما اگر شده برادران اين روش سلف صالح را انجام دهند تا براي آينده مرجعيت شيعه گرفتاري و مشكلاتي ايجاد نشود.

شنبه 28 فروردين 1389 - 07:23:17

امروز:  پنجشنبه 29 فروردين 1398