برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در مجتمع کوثر

خانه اخبار ا...
چهار شنبه 9 خرداد 1386     ا
يران توپ را در زمين آمريكا انداخت
معاون وزير خارجه‌ در گفت‌وگو با ايسنا:
ايران توپ را در زمين آمريكا انداخت
پذيرفتن طرح ايران از طرف آمريكا باعث نتايج مثبت در عراق مي‌شود سرويس:
معاون وزير امور خارجه مذاكرات اخير ايران و آمريكا بر سر موضوع عراق را آزمايشي براي تعيين ميزان صداقت آمريكا توصيف كرد و گفت: اگر آمريكا اشتباهات خود در عراق را بپذيرد و به طرح ايران جواب مثبت دهد مي‌توان اميدوار بود دورهاي آتي مذاكرات به نتايج مثبت برسد.

دكتر منوچهر محمدي، معاون آموزش و پژوهش وزير امور خارجه در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به دور اخير مذاكرات ايران و آمريكا در عراق و پيشنهادات ارايه شده از جانب ايران در اين مذاكرات اظهار داشت: اين مذاكرات آزمايشي براي تعيين ميزان صداقت آمريكا نسبت به تامين امنيت عراق است. در واقع الان آمريكايي‌ها بايد جواب بدهند. ما پيشنهادات خيلي روشن و منطقي داديم. پيشنهادات عملي كه بتواند امنيت عراق و به خصوص بغداد را تامين كند.

وي تاكيد كرد: معتقديم كه يكي از عوامل مهم ناامني اشغال است و اگر اين اشغال برداشته شود بخش عمده مسايل ناامني حل و فصل مي‌شود و با توجه به پيشنهاد و طرحي كه ارايه شده الان توپ در زمين آمريكايي‌هاست. اگر صداقت دارند و به طور جدي به دنبال تقويت دولت منتخب مردم و تامين امنيت عراق هستند اين پيشنهاد ايران منطقي است كه نمي‌توانند آن را رد كنند و اگر هم بپذيرند بخش لاينفك آن خروج آمريكايي‌ها از عراق است.

محمدي با بيان اينكه معنا و مفهوم و برداشتي كه از مذاكره مي شود يك نوع بده و بستان است كه باعث حل و فصل اختلافات مي‌شود، ولي مذاكره ايران و آمريكا با اين معنا در عراق نبود اضافه كرد: آنچه كه در بحث عراق وجود داشته اين بوده كه مشكل ناامني بر عراق حاكم است. آمريكايي‌ها ادعا داشتند كه ما بايد در اين مورد كمك كنيم. ما هم مي‌دانستيم كه چگونه اين امنيت را مي‌توان برقرار كرد، لذا به آنها عوامل ناامني و عواملي كه مي‌تواند امنيت را فراهم كند را معرفي كرديم.

معاون وزير خارجه ارتباط اين دور مذاكرات با حل مسايل ايران و آمريكا را رد و خاطر نشان كرد: اين موضوع ربطي به موارد اختلاف ايران و آمريكا ندارد؛ موارد اختلاف ما چيزهايي ديگر است و تا زماني كه اين بي‌اعتمادي وجود دارد و تا زماني كه آمريكايي‌ها هم‌چنان بر طبل قدر قدرتي خود مي‌نوازند و به دنبال سلطه بيشتر هستنتد طبيعتا امكان اينكه ما با هم مذاكره كنيم وجود ندارد.

محمدي در خصوص اظهارات سفير ايران در عراق مبني بر اينكه اين مذاكرات گامي به جلوست تصريح كرد: اگر واقعا پيشنهادات و طرح صادقانه‌اي كه ارايه داديم و مورد توجه عموم است پذيرفته شود، نشان دهنده اين است كه آمريكايي‌ها يك مقدار از موضع مغرورانه خود عدول كرده‌اند و حاضر هستند كه سلطه و نفوذ خود را تا حدود زيادي تحت الشعاع مساله امنيتي عراق قرار دهند؛ از اين لحاظ مي‌توان آن را گامي به جلو توصيف كرد.

وي با رد هر گونه وجه اشتراك منافع ايران و آمريكا در عراق اظهار داشت: ما با آمريكا به هيچ وجه اشتراك منافع نداريم؛ بحث اين است كه الان آمريكايي‌ها در يك باتلاقي گرفتار شده‌اند و مي‌خواهند از اين باتلاق بيرون بيايند. ادعايشان نيز اين است كه براي ايجاد دموكراسي و دولت مردمي و نيز برقراري امنيت و ثبات آمده‌اند.

وي افزود: ما هم در مورد اينكه اين‌ها ا زاين باتلاق بيرون بيايند و از عراق بروند و دولت مردمي عراق مستقر و تقويت شود و امنيت برقرارگردد يك نوع اشتراك نظر داريم و نه اشتراك منافع.

وي اضافه كرد: معتقديم منافع عراق هر چه است مربوط به مردم آنجاست. نه به آمريكا ربطي دارد ونه به ما ارتباط دارد. يك پديده‌اي بوجود آمده، صدام ساقط شده، آمريكايي‌ها به علت اشتباهات‌ سياسي دچار مشكل هستند و مي‌خواهند از آنجا بيرون بروند و ما هم موافق هستيم كه سرنوشت مردم عراق را به دست خودشان بسپارند. عليرغم تمام ترديدها نسبت به نظر آمريكايي‌ها، از آنچه كه اعلام مي‌كنند يك نوع اشتراك نظر برداشت مي‌شود.

به گفته محمدي دور بعدي مذاكرات نيز احتمالا در سطح فعلي ادامه يابد.

وي در مورد نتايج دورهاي آتي مذاكرات گفت: نتايج دورهاي آتي نيز بستگي به عكس‌العمل آمريكا دارد. كروكر گفته كه بايد طرح ايران را به واشنگتن ببرم و واشنگتن تصميم بگيرد.

وي ادامه داد: بايد به اين كميته سه جانبه‌اي كه مطرح شده جواب بدهند؛ ما آمادگي داريم ولي آن‌ها جواب نداده‌اند. اگر جواب مثبت بدهند مسلما مي‌تواند مذاكرات در جهت خوبي پيش برود و ادامه يابد و اگر نه بايد فكر ديگري كرد.

وي با بيان اينكه فعلا سطح نمايندگان شركت كننده در كميته سه جانبه قطعي نشده است پيش بيني كرد: كميته سه جانبه نيز در همين سطح ادامه ‌يابد.

اين مقام مسوول در وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص نتايج مذاكرات سولانا و لاريجاني كه فردا در مادريد برگزار مي‌شود تاكيد كرد: مثبت بودن نتيجه مذاكرات سولانا و لاريجاني به اين بستگي دارد كه آيا اصل قضيه و شرط ايران را براي ادامه غني سازي مي‌پذيرند و يا خير؛ اگر بپذيرند و اين پيش شرط را بردارند راه باز است ولي اگر هم چنان بخواهند بر اين طبل بزنند به نتيجه خوبي نمي‌رسيم.

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي