برگزاری مراسم گرامی داشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

حضور خانم زکزاکی (دختر علامه شیخ زکزاکی ) همزمان میلاد حضرت زینب (س) در کوثر

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

حضور اساتید و طلاب مجتمع کوثر در راهپیمایی روز نهم دی ماه

دفاع پایان نامه با موضوع " ارائه نظام مطالعاتی نوین در خصوص معاد در بررسی دیدگاه کلامی امامیه " در مجتمع کوثر

مراسم رونمایی از نشریه علمی تخصصی" پژوهشنامه مطالعات میان‌رشته‌ای تفسیر و کلام کوثر"

تصویر مرتبط

نتیجه تصویری برای شهادت حضرت زهرا

خانه اخبار حوزه علمیه، جهان را با نور قرآن روشن کند...
دوشنبه 25 خرداد 1388     حوزه علمیه، جهان را با نور قرآن روشن کند
آیت‌الله العظمی سبحانی
نیازمند برداشتن قدم‌های بزرگی در زمینه تفسیر قرآن هستیم و حوزه‌‌های علمیه و عاشقان قرآن باید نگاه ویژه‌ای به تفسیر داشته باشند.
ایشان در مراسم افتتاحیه پژوهشکده قرآنی علامه طباطبایی اظهار داشتند:

حوزه علمیه باید برای تفسیر قرآن اهمیت بیشتری قایل شود و جهان را به نور قرآن روشن کند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه دادند: در حوزه‌ علمیه باید دو نوع تفسیر موضوعی و تربیتی رواج یابد تا طلاب علاوه بر تفسیر آیه به آیه و سوره به سوره از تفسیر موضوعی قرآن نیز بهره‌مند شوند.

ایشان قرآن را معجزه جاودان دانستند و تصریح کردند: آیین جاودان، قهراً معجزه جاودان می‌خواهد و آیینی که تا روز قیامت ادامه دارد باید در هر زمان، برهان خود را همراه داشته باشد لذا پیامبر اکرم (ص) بر اعجاز قرآن تکیه بیشتری نسبت به سایر اعجاز داشتند.

حضرت آیت‌الله سبحانی افزودند: از آنجایی که این معجزه ابدی است، مرور زمان هرگز آن را کم‌رنگ نخواهد کرد.

ایشان اظهار داشتند: حقایق قرآن کریم نیازمند بیان پیامبر و ائمه معصومین (ع) است و در کنار این بیان، تعقل بیشتری لازم است.

حضرت آیت‌الله سبحانی خاطرنشان کردند: نمی‌توان عقل را از مسیر تفسیر جدا کرد و جدا کردن آن باعث نرسیدن به مقصد می‌شود.

ایشان گفتند: فهم قرآن بر همین دو پایه بیان الهی توسط پیامبر و ائمه اطهار و تعقل بشری استوار است.

استاد حوزه علمیه قم افزودند: برخی آیات قرآن، توسط روایات ائمه (ع) تفسیر شده است که این تفاسیر، گاهی تعلیمی و گاهی تعبدی است یعنی زمانی امام (ع) به عنوان انسان معصوم تفسیر کرده‌اند که آن تفسیر تعبدی است و گاهی امام معصوم (ع) به صورت تعلیمی و با استفاده از شواهد موجود تفسیر کرده‌اند که در این گونه تفاسیر، تعقل و نظر دیگران منعی ندارد.

ایشان ادامه دادند: گاهی زمان، بیانگر و مبین برخی مجملات قرآن است و آنها را تفسیر می‌کند.

دوشنبه 25 خرداد 1388 - 08:35:01

امروز:  سه شنبه 1 بهمن 1398