برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در مجتمع کوثر

برگزاری نشست اساتید و طلاب با مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در مجتمع کوثر

برگزاری مراسم عزاداری دهه فاطمیه در مجتمع کوثر

نتیجه تصویری برای روز زن

خانه اخبار جريمه ديركرد روزانه بانك ها ربا و حرام است و با هي...
چهار شنبه 24 مهر 1387     جريمه ديركرد روزانه بانك ها ربا و حرام است و با هيچ دستاويزي حلال نمي شود
حضرت آيت الله نوري همداني با حرام شمردن جريمه دير كرد گفت: تبليغات تلويزيوني بانك ها براي پرداخت سود، به ظاهر ربا و باطل است و آنها بهتر است نوع ديگري از تبليغ را براي جلب سرمايه مردم در نظر بگيرند.
حضرت آيت الله حسين نوري همداني صبح امروز در ديدار جمعي از مديران موسسه مالي و اعتباري مهر، ثواب قرض دادن به مومنان را بالاتر از دادن صدقه عنوان كرد و گفت: برآورده كردن حاجات مومنان در نزد خداوند متعال بسيار با عظمت بوده و به نقل معصوم(ع) از اعتكاف در مسجدالحرام نيز با ارزش تر است.

وي در ادامه افزود: سرمايه مردم كه در نزد بانك ها و موسسات اعتباري جمع مي شود، بهتر است در راه توليد و اشتغال سرمايه گذاري شده و بدين وسيله بسياري از معضلات و مشكلات كشور برطرف شود.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه در كشور ما مقدار عرضه از تقاضا كمتر است اظهار داشت: افزايش توليد در كنار ايجاد فرصت هاي شغلي، قيمت اجناس را نيز پايين آورده و مشكل گراني در كشور برطرف مي شود.

حضرت آيت الله نوري همداني تأكيد كرد: ركود سرمايه و عدم بكارگيري مناسب آن، از نظر اسلام حرام است.

مدرس خارج فقه حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنان خود مسئله ربا و بانكداري اسلامي را پيش كشيده و خاطر نشان كرد: نفوذ پول ربوي در سرمايه مومنان، بسيار خفي و پنهان بوده و پرهيز از آن كار بسيار مشكلي است؛ ولي بايد در نظر گرفت كه ربا مخرب اجتماع و باعث سلب بركت از زندگي است.

وي در ادامه به تبيين تفاوت هاي جريمه ديركرد و ربا پرداخت و گفت: اگر ضمن عقد قرارداد قرض، براي تأخير در اداي دين، مبلغ و زماني معين، مشخص شود اين اشكالي ندارد؛ ولي اگر براي تأخير، به صورت روزانه، هفتگي و ماهيانه، بر اساس يك نرخ معين، مبلغ جريمه اضافه شود، اين ربا و حرام است.

حضرت آيت الله نوري همداني تأكيد كرد: گرفتن جريمه ديركرد ربا و حرام است و حرام خدا با هيچ دستاويزي حلال نمي شود.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: بانك ها و موسسات اعتباري بهتر است بر اساس عقود شرعي براي سرمايه اي كه در اختيار دارند منافعي را استحصال كنند.

استاد سطوح عالي حوزه علميه قم در پايان ضمن انتقاد از تبليغات تلويزيوني بانك ها براي پرداخت سود، ظاهر آن را ربا و باطل دانست وگفت: بانك ها بايد نوع ديگري از تبليغ را براي جلب سرمايه خرد مردم در نظر بگيرند و به عنوان وكيل مردم، پول هاي آنان را به جريان بيندازند.
// خبرگزاری رسا //www.rasanews.com

چهار شنبه 24 مهر 1387 - 14:56:10