انتشار اولین اثر برگزیده تالیف شده در پژوهشکده مطالعات تخصصی کوثر با همکاری موسسه آزمون یار پویا

برگزاری دومین جلسه کارگروه بررسی و تصویب طرح نامه سطح چهار رشته تفسیر تطبیقی

جلسه دفاع پایان نامه اعظم طلایی جم از طلاب سطح 3 با موضوع «نقش کنترل خشم دراصلاح روابط اجتماعی در قران باتکیه بر بیانات ایه الله جوادی املی »

برگزاری مصاحبه گرایش تاریخ اسلام و تفسیر و علوم قرآنی

برگزاری کارگاه نگرش تا نگارش پایان نامه

خانه اخبار جلسه دفاع پایان نامه ریحانه جهانی از طلاب سطح 3 با ...
یکشنبه 30 شهريور 1399     جلسه دفاع پایان نامه ریحانه جهانی از طلاب سطح 3 با موضوع «بررسی فقهی و قانونی و واگذاری مسئولیت به غیر مسلمان در حکومت اسلامی»

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر، جلسه دفاع پایان نامه یکی از  طلاب سطح 3 در رشته فقه و اصول برگزار شد.

کیاهور معاون پژوهش کوثر گفت: پایان نامه  خانم ریحانه جهانی از طلاب سطح 3 با موضوع  «بررسی فقهی و قانونی و واگذاری مسئولیت به غیر مسلمان در حکومت اسلامی» با راهنمایی خانم دکتر حوریه خدایی و مشاوره حجت الاسلام دکتر طه مرقاتی با داوری حجه الاسلام والمسلمین دکتر محمد باقر پارساپور موفق به کسب رتبه عالی و نمره19/33 گردید.

کیاهور با اشاره به چکیده این پایان نامه گفت:

اگر چه عمده جمعیت جامعه اسلامی را مسلمانان تشکیل می دهند لکن عده ای از اقلیت های دینی نیز

در سایه حکومت اسلامی زندگی می کنند که دارای حقوق و تکالیفی هستند. امروزه با پیچیده تر شدن

مناسبات و روابط بین حکومت اسلامی و مردم از طرفی و لزوم پایبندی به دستورات شرع از سویی دیگربررسی فقهی و قانونی واگذاری مسئولیت به غیر مسلمانان در حکومت اسلامی امری ضروری است که مایه وحدت بیشتر می شود. پاره ای از مناصب با نص صریح شرعی یا قانونی تنها مختص مسلمانانی است که علاوه بر اسلام شرایط دیگری را هم دارا باشند، اما نسبت به برخی مناصب میانی مانند عضویت در شوراهای شهر و روستا این صراحت شرعی و قانونی وجود ندارد. تدقیق در آیات و روایات موید این مطلب است که آنچه بسیار حائز اهمیت است جلوگیری از سلطه کفار بر مسلمین و محافظت آحاد جامعه از نفوذ عقیدتی وعملی غیر مسلمانان است، برای بررسی فقهی و قانونی واگذاری مسئولیت به غیر مسلمان در حکومت اسلامی با روش توصیفی به گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و پردازش آنها به وسیله استدلال در سه فصل کلیات و بعد فقهی و بعد قانونی پرداخته شده است. با بررسی آیات و روایات و همچنین قواعد فقهیه ای مانند قاعده نفی سبیل معلوم می شود مادامی که تصدی برخی مناصب توسط کفار اهل کتاب، تحت نظارت حکومت اسلامی و در کنار اکثریت مسلمانان باشد از منظر فقهی امری جایز و رواست و از لحاظ حقوقی نیز بررسی قانون اساسی و قوانین موضوعه موید جواز واگذاری مسئولیت به غیر مسلمانان به شرط رعایت سایرشرایط می باشد.

کلید واژگان این تحقیق: کافر ، حکومت اسلامی ، نفی سبیل

یکشنبه 30 شهريور 1399 - 11:08:50