برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در مجتمع کوثر

برگزاری نشست اساتید و طلاب با مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در مجتمع کوثر

برگزاری مراسم عزاداری دهه فاطمیه در مجتمع کوثر

نتیجه تصویری برای روز زن

خانه اخبار برگزاری جلسه دفاع تحقیق پایانی سطح سه با موضوع " م...
شنبه 5 بهمن 1398     برگزاری جلسه دفاع تحقیق پایانی سطح سه با موضوع " مبانی فقهی و حقوقی آزمایشات پزشکی بر روی انسان و قرار دادهای ناشی از آن " در مجتمع کوثر

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر ،کیاهور معاون پژوهش کوثر، از برگزاری جلسه دفاع پایان نامه در سطح3 با موضوع « مبانی فقهی و حقوقی آزمایشات پزشکی بر روی انسان و قرار دادهای ناشی از آن » خبر داد.

وی، در ادامه افزود: این تحقیق پایانی  با راهنمایی دکتر خدایی و با داوری حجه الاسلام دکتر غلامرضا نورمحمدی موفق به کسب نمره عالی 18شد.

کیاهور ، خاطر نشان کرد: در این پایان نامه به تبع پيشرفت علوم و فناوري به ويژه در علوم پزشكي، استفاده از آزمایشات پزشکی در جهت شناخت بیماری ها و نیز درمان بیماران، افزایش یافته است. اگرچه اين آزمايشات منافعي در پي دارد، ولی ممكن است به تماميت جسمي و يا روحي انسان آسيب برساند. لذا به نظر مي رسد با برخي اصول و قواعد اسلامي از جمله قاعده «لاضرر و لاضرار» در تعارض باشد. در اين آزمايشات ممکن است یقین بر این باشد که ضرر وجود دارد كه بي ترديد بر اساس استدلال بر ادله حرمت ضرر به جسم و جان انسان حكم به حرمت مي‌شود. يا اینکه يقين به عدم ضرر وجود دارد كه همه فقها چنين آزمايشي را براساس اصل اباحه و حليت جايز مي‌دانند. لذا اين مسأله قابل طرح است كه؛ مباني فقهي و حقوقي قرادادهاي آزمايشات پزشكي بر روي انسان چيست؟

وی، تصریح کرد: به موجب این تحقیق که به روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته این نتیجه قابل بیان است که؛ مبنای فقهی قراردادهای آزمایشات پزشکی را می توان اصل اباحه و برائت، حفظ نظام، قاعده احسان دانست. بر اساس قاعده «لاضرر» آزمایشات پزشکی و علمی بر روی انسان که ممکن است بر سلامتی انسان، اثرات سوء داشته باشد، قابل توجیه است ولی در صورت اخذ اذن یا برائت فرد و مجاز بودن آزمایشات پزشکی، مسئولیت تبعات، خسارات و آسیب احتمالی بر عهده فرد می‌باشد در مقابل، در صورت عدم رضایت فرد یا ولی فرد، قراردادهای آزمایشات پزشکی بر روی انسان صحیح نیست.

گفتنی است، این جلسه 30 دی ماه جاری در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

شنبه 5 بهمن 1398 - 14:26:05

امروز:  یکشنبه 4 اسفند 1398