برگزاری مراسم جزء خوانی قرآن کریم در مجتمع کوثر

برگزاری مراسم گرامی داشت مقام شامخ معلم در مجتمع کوثر

پیام تسلیت درپی درگذشت عالم ربانی و فقیه پارسا آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن

بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران

خانه اخبار برگزاری چهارمین جلسه سلسله مباحث گفتمانی اخلاق د...
سه شنبه 2 آبان 1396     برگزاری چهارمین جلسه سلسله مباحث گفتمانی اخلاق در نهج البلاغه

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر، چهارمین جلسه از سلسله مباحث گفتمان علوم حوزوی با موضوع اخلاق در نهج البلاغه با حضور حجت‌الاسلام نوری زاده مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام نوری زاده، در ابتدا با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)که « علی را نشناخت مگر خدا و من و ذریه هر پیامبری را از نسل او قرار داد اما ذریه مرا از نسل علی قرار داد» افزودامام علی (ع) در خطبه ۳۱ نهج البلاغه در ابتدا به فنا پذیری دنیا و موقعیت خودشان اشاره می‌کنند که امری واقعی و مسلم و گریز ناپذیر است و مرگ از سنت های لایتغیر الهی است که همه باید به آن اذعان کنیم،‌ همانطور که بیش از ۱۶۵ بار در قرآن واژه موت با شقوقش آمده که حاکی از عظمت یاد مرگ است؛کفی بالموت واعظا: انسان اگر به دنبال موعظه باشد یاد مرگ بهترین موعظه است که در سخنان پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) داریم اگر انسان در شبانه روز ۲۰ بار به یاد مرگ باشد با شهدا محشور می‌شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان تهران به تبیین فلسفه سجده کردن بر خاک پرداخت و اظهار داشت: سجده اول عبارت است از این که ما از خاک آفریده شدیم و سجده دوم، نشانگر این است که از همین خاک برانگیخته می شویم و سوم، به خاک فرو خواهیم رفت و چهارم، از همین خاک احیا و زنده خواهیم شد.

ایشان، با اشاره به آیه ۲۶ سوره الرحمن یاد آور شد: تمام عالم وجود عاریتی دارند و استقلالی از خود ندارند و در فرازی از خطبه ۱۸۲ امام علی (علیه السلام) می فرمایند: اگر راهی برای زندگی جاوید و گریز از مرگ وجود داشت حتما سلیمان بن داوود(علیه السلام)انجام میداد که حکومت بر جن و انس و مقام و منزلت در اختیار داشت اما وقتی پیمانه عمر لبریز و روزی تمام می‌شود تیرهای مرگ، انسان را می یابند.

نوری زاده تصریح کرد: امام علی(علیه السلام) درادامه خطبه ۳۱ اقرار میکند به نفع زمان؛ این جمله آسیب پذیری انسان و قساوت روزگار را می رساند که نقد جان انسان را به یغما می برد و انسان از مهار کردن گذر زمان ناتوان است و عمرش همانند یخ در هوای گرم ذوب می‌شود، و بر طبق سور ه مبارکه عصر انسان باید گذر زمان را به نفع خودش مصادره کند، که فقط با ایمان و عمل صالح امکان پذیر است یعنی تبدیل سرمایه موجود به سرمایه ماندگار.

ایشان، در ادامه، بیان کرد: مومن و کافر هر دو از نعمت های دنیا استفاده می‌کنند، اما مومن درجهت آ‌خرت، و لی کافر فقط برای خوشگذرانی.

حجت‌الاسلام نوری زاده، در پایان یاد آور شد: ادامه خطبه در مورد ادبار عمر است یعنی عمر به انسان پشت می‌کند؛ بنابراین انسان راهی جز پذیرش قوانین طبیعی و الهی ندارد و اگر موافق قوانین حرکت کند سرعتش بیشتر می‌شود اما اگر مخالف قوانین الهی حرکت کند سرعتش کم شده و ممکن است به پرتگاه سقوط کند.

گفتنی است، این جلسه سه شنبه ۳ آبان ماه جاری در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر برگزار شد.

سه شنبه 2 آبان 1396 - 14:27:42

امروز:  یکشنبه 29 ارديبهشت 1398