سال تحصیلی جدید در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر آغاز شد

برگزاری اردوی جهادی معرفتی روشنا در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر

پیام تسلیت درپی درگذشت عالم ربانی و فقیه پارسا آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن

بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران

خانه اخبار برگزاری سومین جلسه سلسله مباحث گفتمانی شیعه شناس...
سه شنبه 4 آبان 1395     برگزاری سومین جلسه سلسله مباحث گفتمانی شیعه شناسی با حضور اساتید، طلاب و مبلغات در مجتمع کوثر

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر، سومین جلسه سلسله مباحث گفتمانی شیعه شناسی با حضور طلاب، مبلغات برگزار شد.

حجت‌الاسلام دزفولی در ادامة بحث تبلیغ و مُبَلِّغ، حُسن خلق را در روایات تعریف نموده و گفت: حُسن خلق به معنای روائی آن فقط خوش اخلاقی نیست بلکه تمامی سجایای اخلاقی است که انسان در معاشرت اجتماعی باید داشته باشد و این حُسن خلق، هشت مصداق دارد و  باید در تبلیغ به کار رود.

استاد شیعه شناسی، به بیان چهار مصداق که موضوع آن در کلاس مطرح شده بود پرداخت، که اولین مصداق عبارت است از: یَألِفون و یُألَفون، یعنی الفت می گیرند و الفت می پذیرند؛ می توان گفت که مبلغی که حُسن خلق دارد باید نرم خویی داشته باشد. برای مثال در مترو ما بعنوان یک مبلغ باید با مردم سریع الفت بگیریم و در مقابل از آنها الفت و محبت بگیریم.

ایشان، در بیان دومین مصداق اینگونه خاطر نشان کرد که: دومین مصداق  تُلینَ جانِبَک می‌باشد یعنی طوری رابطه داشته باشیم که اگر کسی در کنار ما می نشیند، در وجود ما احساس سختی و خشونت نکند، چون با داشتن نرم خویی عاطفه ی طرف مقابل برانگیخته می‌شود و می توان او را جذب نمود.

دزفولی، سومین مورد را تطیب کلامَک بیان کردند که: در معاشرت اجتماعی کلام طیب داشته باشد یعنی کلامش را در قالب خوشی بیان نماید که باعث برانگیخته شدن عواطف طرف مقابل شود و کلام طیب خود شامل دو قسمت است: قسمت اول عبارت است از آهنگ و لحن سخن باید به گونه ای باشد که به گوش بنشیند و دومین قسمت محتوای آن سخنی باشد که پیام محبت آمیز بدهد یعنی محتوای آن سخن، دل خراش نباشد.

وی، در بیان ادامه  مصادیق حسن خلق خوش رویی یا حُسن البِشر خاطر نشان کرد که عبارت است از: اینکه کسی که مرا می بیند، از دیدن من حس خوبی داشته باشد، برای مثال در چهره؛ نوع نگاه،  لب و گونه ها به گونه ای باشد که حالت لبخند داشته باشد به این معنا که خندان و خوش رو باشد و این مرتب کردن ظاهر و خوش رویی که در خود ایجاد می‌کند به خاطر شخص مخاطب است چرا که مخاطب برای ما موضوعیت دارد.

گفتنی است، این جلسه ۴ آبان ماه جاری در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر برگزار شد.

سه شنبه 4 آبان 1395 - 15:34:12

امروز:  پنجشنبه 28 شهريور 1398