سال تحصیلی جدید در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر آغاز شد

برگزاری اردوی جهادی معرفتی روشنا در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر

پیام تسلیت درپی درگذشت عالم ربانی و فقیه پارسا آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن

بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری خطاب به ملت ایران

خانه اخبار برگزاری ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی در م...
چهار شنبه 28 آبان 1393     برگزاری ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی در مجتمع کوثر
ویژه برنامه بزرگداشت علامه سید محمد حسین طباطبایی به مناسبت هفته کتابخوانی، در مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر برگزار شد.به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر در این ویژه برنامه خانم جزایری، استاد حوزه، به بیان مطالبی درباره شخصیت، زندگی و آثار علامه طباطبایی پرداخت وگفت: برای شناخت علامه باید تعریفی که قرآن در مورد انسان کامل می دهد را بفهمیم و به حضرات بزرگواران مثل رسول اکرم (ص) تأسی کنیم ( ولکم فی رسول الله اسوه حسنه) ،علما به پیامبر تأسی کردند، از این رو می توان به عنوان اسوه به سیره علمی و عملی علامه بپردازیم.ایشان اضافه کرد: البته آفتاب به خودی خود روشن است و نیازی به مدح و تعریف ندارد، علامه هم نیاز به تعریف ندارد. اما کسی که تعریف خورشید را می کند، می گوید چشم من سالم است و نور خورشید را می بینم، پس کسی که بزرگان را مدح یا ذم می کند، در واقع خودش را مدح یا ذم می کند. مدح و ذم علما نه چیزی به آنان اضافه می کند و نه چیزی را از آنان کم می کند.استاد جزائری در ادامه به راه شناخت شیء اشاره کرد که آن را هم می توان از راه علت آن و هم از راه معلول آن شناخت و در مورد اشخاص و علما هم می توان هم از راه اساتید آنان ، آنها را شناخت و هم از آثار و سیره علمی و عملی و شاگردانی که پرورش داده اند.این استاد حوزه درباره دوران کودکی و نوجوانی علامه گفت: علامه از همان دوران کودکی کتب فقهی، اصولی، کلامی، ادبیات و ... را مطالعه کردند و عازم نجف شدند و دروس خارج اصول، خارج فقه، کلیات علم رجال، فلسفه ، عرفان و اخلاق را خواندند، سپس به دلیل سختی معاش به تبریز آمده و از آنجا به قم رفتند و تدریس کردند. ایشان حتی با وجود قطع شهریه و مشکلات فراوان باز تدریس فلسفه را رها نکردند، چون درآن زمان شبهات علمی و اعتقادی فراوان وجود داشت و علامه تدریس فلسفه را ضروری می دانستند.ایشان همچنین افزود: علامه نقل می کنند که با وجود مشکلات فراوانی که در زندگی داشتم از جمله، یتیمی، دوری و غربت دوستان، قطع وسایل و مشکلات مالی، اما همواره احساس می کردم عنایت خدا به من است و او مرا یاری می کند. از این رو بساط معاشرت با غیر علما را برچیدم و خوردن و خواب و لوازم به حداقل قناعت کردم و باقی را به مطالعه کردن می گذراندم. خانم جزائری شاگردان برجسته علامه را آیت الله جوادی آملی، آیت الله حسن زاده آملی و شهید مطهری معرفی کرد.همچنین ام الکتاب تألیفات علامه را المیزان دانست که غواصی در دریای معارف الهی برای استخراج گوهرهای علمی است و روش این تفسیر قرآن به قرآن است و مثل خود قرآن هم ظاهر دارد و هم باطن.ایشان همچنین اضافه کردند :مسلک علامه در عرفان شیوه آقای قاضی است و مبنای وی معرفت نفس بود. و نیز علامه در زمینه اخلاق 3 کتاب را بهترین دانستند: 1) طهاره الأعراق 2)جامع السعادات 3)مهجة البیضاء ایشان در ادامه به سخن علامه حسن زاده آملی در توصیف علامه طباطبایی اشاره کردند که ایشان را مجسمه علم و تقوا و حضور و ادب مع الله معرفی می کند.خاطر نشان می شود در پایان، به نفر برگزیده مسابقه تفسیر سوره فجر از کتاب المیزان، که به مناسبت هفته کتابخوانی برگزار شده بود، هدیه ای به رسم یادبود اهداء شد گفتنی است این ویژه برنامه 27 آبان ماه جاری در سالن اجتماعات مجتمع کوثر برگزار شد.

چهار شنبه 28 آبان 1393 - 07:59:59

امروز:  پنجشنبه 28 شهريور 1398