درباره نشریه

مقدمه

اخلاق و معنویّت، محرک فعّالیّت‌های فردی و اجتماعی انسان است.  بدان‌معنی  که این دو عنصر، به مثابه روحِ حاکم و امرِ غالب بر زندگیِ فرد و جامعه عمل می‌کنند، و همۀ عرصه‌ها و لایه‌های زندگی را به رنگِ خود درمی‌آورند. اخلاق و معنویّت، مهم‌ترین اجزای «فرهنگ» هستند. زندگیِ بدونِ اخلاق و معنویّت، همانندِ ساختنِ خانه‌ بر لبۀ پرتگاهِ در آستانۀ فروریختن است و یان بدان‌معنی است که اخلاق و معنویّت، «بنیان» و «اساسِ» زندگیِ انسان هستند:

ازاین‌رو، تهذیتِ نفس و تحقّقِ معنویّت و اخلاق در درونِ خود، ملاک و معیارِ «سعادت» و «کمالِ» حقیقی است:

وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا (شمس: ۷-۱۰)

سوگند به نفس و آن کس که آن را درست کرد، سپس پلیدکاری و پرهیزگاری‏‌اش را به آن الهام کرد؛ که هرکس آن را پاک گردانید، به‌قطع، رستگار شد و هرکه آلوده‏‌اش ساخت، به‌قطع، درباخت.

معنویّت و اخلاق، «حاجاتِ اصلی جامعه» و «بهشت‌آفرین» هستند

معنویّت و اخلاق، «نیازِ اصلیِ جامعه» هستند؛ به‌طوری‌که بودنِ آنها، جامعه را حتّی با کمبودهای مادّی، «بهشت» می‌سازد و نبودنِ آنها، حتّی با برخورداریِ مادّی، «جهنّم» می‌آفریند. ازاین‌رو، شعورِ معنوی و وجدانِ اخلاقی در جامعه، هرچه بیشتر رشد کنند، آن جامعه به شاخص های جامعه مطلوب نزدیک تر است.

زنان به عنوان متولیان تربیت نسل اگر در مسیر تربیت  الهی هدایت یابند جامعه در  مسیر صلاح حرکت خواهد کرد. و این ظرفیت جامعه زنان باید مورد توجه و بهره برداری صحیح قرار گیرد.

حضرت زهرا  سلام‌الله‌علیها، شخصیتی بی بدیل است که در سنین جوانی، به رتبه والایی از کمالات معنوی نائل آمده است.و این حقیقتی شگفت انگیز است که اسلام توانسته است تربیت والای خود را به حدّی برساند که یک زن جوان، بتواند این منزلت عالی را کسب‌ نماید.هم عظمت این موجود و این انسان والا شگفت‌انگیز است، هم عظمت مکتبی که این موجود عظیم‌القدر و جلیل‌المنزلة را پدید آورده است.

معرفت و نور الهی چنین  ویژگیهایی  را در یک خانم به کمال میرساند، تا در جایگاه همسری و مادری بی نظیر باشد و الگویی برای جهانیان.

از این رو مجتمع کوثر بر آن است در ایام ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها،  همایشی بین المللی با حضور بانوان فعال  از کشورهای مختلف جهان در جهت معرفی ابعاد شخصیتی حضرت کوثر با تاسی از معنویت و اخلاق ایشان در جهت الگودهی به جامعه بانوان  برگزار نماید.

فاطمه زهرا سلام الله علیها ؛ کنشگری زن مسلمان فرهیخته در جهان معاصر  حکمرانی معنویت  و اخلاق؛ آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (عج)